De ruimte van Juffie Maartje Peuteropvang ademt een warme sfeer en is ingericht met speelgoed en meubels van natuurlijk materiaal (hout, wol, katoen). Het speelgoed is erop gericht kinderen fantasievol te laten spelen. Een eenvoudige mand wordt zo moeiteloos een huisje, boot, trein of een bad voor de poppen.

De poppen zijn gemaakt van textiel, zodat ze warm en zacht aanvoelen.

Materialen die fijn voelen en er mooi uitzien zorgen voor een omgeving waarin het kind zich prettig en veilig voelt.

Juffie Maartje wil de kinderen een veilig basisgevoel meegeven. Ze heeft bewust gekozen voor kleine groepen (maximaal 8 kinderen) met een vaste samenstelling. Hierdoor is Juffie Maartje zelf het vaste gezicht voor de kinderen. Dat geeft de kinderen vertrouwen en veiligheid. Doordat de groepen zo klein zijn is er liefdevolle aandacht voor elk kind.

Elke dag heeft een duidelijke structuur. Op vaste tijden is er ruimte om in de kring te zingen en dansen, te spelen, te eten en te luisteren naar een verhaal. De seizoenen zijn een inspiratiebron voor de liedjes, verhalen en knutsels.

Ook tijdens het buitenspelen ervaren we de seizoenen. Schatten van de natuur die we vinden krijgen binnen een plekje op de seizoenstafel. Zo bieden de seizoenen en de jaarfeesten inspiratie voor Juffie Maartje. De antroposofische pedagogiek vormt de basis voor het beleid.

  • ‘Wat is het hier rustig en gezellig!’ 
    is vaak de eerste reactie van mensen die bij Juffie Maartje komen.